Teemme yhdessä työtä, jotta sinä voisit paremmin

Seuraa meitä Facebookissa:

MELLO ry - Logo värillinen

Asumispalvelut

Eritasoin tuettuja asumispalveluita

Tuottamillamme asumispalveluilla pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme palvelun ja/tai ympäristön, missä heillä on mahdollisuus saavuttaa omat tavoitteensa, ja sen myötä siirtyä vähemmän tukea tarjoavien palveluiden piiriin tai selviytyä kokonaan ilman erityispalveluita

MELLO ry - Logo valkoinen

Kotikartano

Kuntouttava asumisyksikkö Kotikartano, Kokkola

Kokkolassa, palveluiden läheisyydessä, sijaitseva yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveysasiakkaille. Yksikössä on 13 asiakaspaikkaa.

Jokaiselle on oma asunto kylpyhuoneella ja keittiönurkkauksella. Talosta löytyy yhteiset tilat, jossa ruokaillaan ja järjestetään yhteisöllistä toimintaa. Yhteisöllisten tilojen lisäksi asiakkaalla on käytössä sauna, pyykkitupa ja liikuntasali.

Kotikartano tarjoaa ateriapalvelua myös yksikön ulkopuolella asuville asiakkaille.

MELLO ry - Asumispalvelut - Kotikartano kuva
MELLO ry - Asumispalvelut - Kvikant kuva

Kvikant

Kuntouttava asumisyksikkö Kvikant, Kokkola

Kokkolassa sijaitseva yhteisöllisen asumisen yksikkö Kvikant sijaitsee kauniissa maaseutuympäristössä Kvikantissa. Yksikön 12 asiakaspaikkaa tarjoaa mahdollisuuden sekä intervallityyppiseen että pitkäaikaisempaan kuntoutusjaksoon.

Yksiköstä tuotetaan myös nepsy-valmennusta sekä Gneissi-palvelua. Tukea annetaan kahdessa vuorossa ja työntekijä on paikalla arkipäivisin klo 7.00–20.00 ja viikonloppuisin klo 8.00–20.00.

Puro

Kuntouttava asumisyksikkö Puro, Veteli

Vetelin kylänraitin varrella sijaitsevassa yhteisöllisen asumisen yksikössä on 10 asiakaspaikkaa. Yksiköstä käsin tuotetaan tukiasuntopalvelua, kotikuntoutusta ja neuropsykiatrista valmennusta.

Ohjaajat ovat paikalla päivittäin klo 8–20. Ympäristömme tarjoaa hyvät puitteet retkeilyyn, liikuntaan ja muuhun harrastustoimintaan.

MELLO ry - Asumispalvelut- Puro kuva
MELLO ry - Asumispalvelut - Onnentupa kuva

Onnentupa

Kuntouttava asumisyksikkö Onnentupa, Kokkola

Kokkolan Koivuhaassa sijaitseva yhteisöllisen asumisen yksikkö tarjoaa tukea yhdessä vuorossa. Yksikössä on kahdeksan kuntoutuspaikkaa, joista neljä sijaitsee erillisissä yksiöissä ja neljä yhteisön puolella.

Ohjaaja on paikalla arkena klo 8.00–16.00 ja lauantaisin klo 8.00–14.00 välisenä aikana. Yksiköstä käsin tuotetaan kotikuntoutusta tarpeen mukaan.

Keltasirkku

Kuntouttava asumisyksikkö Keltasirkku, Kannus

Kannuksessa sijaitseva yhteisöllisen asumisen yksikkö tarjoaa tukea yhdessä vuorossa. Yksikössä on 8 kuntoutuspaikkaa ja yksi aktiivisessa käytössä oleva intervallihuone.

Ohjaajat ovat paikalla maanantaista perjantaihin klo 8.00–16.00 ja lauantaisin klo 8.00–14.15 välillä. Yksiköstä käsin tuotetaan kotikuntoutusta ja neuropsykiatrista yksilövalmennusta Lestijokilaakson alueella.

Keltasirkku sijaitsee luonnonkauniilla Kitinkankaan alueella, jossa on loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaan. Keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä.

MELLO ry - Asumispalvelut - Keltasirkku kuva
MELLO ry - Asumispalvelut - ATSA kuva

ATSA

Opiskelijoiden tukiasunto ATSA, Kokkola

ATSA on nuorten tuetun asumisen yksikkö, joka sijaitsee Kokkolassa Närvilänkadulla Keski-Pohjanmaan ammattiopiston asuntolassa.

ATSA on tarkoitettu nuorille, jotka tarvitsevat muun muassa tukea ja ohjausta koulunkäynnissä, arjen hallinnassa, vuorokausirytmin ylläpitämisessä, sosiaalisten taitojen harjoittamisessa sekä vapaa-ajan viettämisessä. Yksikössä on 8 kuntoutuspaikkaa ja yksikkö on auki koulupäivinä.

Ohjaajia on kaksi, ja he ovat paikalla maanantaista torstaihin klo 7.30–20.30 välisenä aikana ja perjantaisin klo 7.30–16.30.

Lataa täytettävä hakemuslomake

Gneissi

Gneissi - Tuettu asuminen

Palvelu on tarkoitettu asiakkaille kuntoutumisen ja itsenäisen asumisen tueksi, vaihtoehtona palveluasumiselle asumisyksikössä. Tuetussa asumisessa asiakas asuu omassa vuokra- tai omistusasunnossaan ja saa räätälöidyn tuen omaan arkeensa.

Palvelua tarjotaan pääsääntöisesti ma-pe klo 8–16 välisenä aikana 1–5 kertaa viikossa. Käynnit suunnitellaan ja toteutetaan sovitusti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ohjaaja tavoitettavissa kaikkina viikonpäivinä klo 8–20 välillä.

MELLO ry - Asumispalvelut - Gneissi kuva
MELLO ry - Asumispalvelut - Kotikuntoutus ja yksilövalmennus kuva

Kotikuntoutus ja yksilövalmennus

Kotikuntoutus ja neuropsykiatrinen yksilövalmennus

Yhdistys tuottaa kotikuntoutusta ja neuropsykiatrista yksilövalmennusta Kokkolassa, Lesti- ja Perhonjokilaaksossa sekä tarvittaessa Keski-Pohjanmaan alueen ulkopuolellekin.

Tilaa uutiskirje

Kuukausittainen uutiskirje

Tilaa kuukausittain lähetettävä uutiskirje suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.